Transfernieuws

Locadia trekt de deur bij Brighton achter zich dicht en tekent bij Bundesliga-club

Locadia trekt de deur bij Brighton achter zich dicht en tekent bij Bundesliga-club

06-01-2022 10:09 Laatste update: 13:04

Jürgen Locadia laat Brighton & Hove Albion definitief achter zich. De 28-jarige spits heeft een contract getekend bij Bundesliga-club VfL Bochum.  

Een doorslaand succes werd zijn periode in Engeland nooit. Locadia vond zes keer het net in 48 optredens namens de Premier League-club. Tussendoor werd hij uitgeleend aan Hoffenheim. Het afgelopen jaar speelde de aanvaller op huurbasis voor FC Cincinnati in de MLS.  

Brighton betaalde in januari 2018 nog 16 miljoen euro om Locadia los te weken bij PSV. Nu vertrekt hij transfervrij naar de huidige nummer twaalf van Duitsland. "Ik ben blij dat deze transfer rond is", reageert de krachtpatser via de clubkanalen van zijn nieuwe werkgever op zijn overgang. "Ik ben benieuwd naar het team en ik kijk er naar uit om weer in de Bundesliga te spelen." 

Sportdirecteur Sebastian Schindzielorz van VfL Bochum reageert ook op de transfer. "We zijn erg blij om zo'n interessante en internationaal te hebben gecontracteerd." Bij de Duitsers wordt Locadia de concurrent van voormalig Fortuna Sittard-spits Sebastian Polter. Tot nu toe kwam de dertigjarige spits tot zes treffers in zestien Bundesliga-duels namens de promovendus, die afgelopen jaar de Tweede Bundesliga-titel veroverde. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!