Nieuws

Van Hanegem hoopt tegen Frankrijk op Feyenoord-back: 'Hij heeft geweldig gespeeld'

Van Hanegem hoopt tegen Frankrijk op Feyenoord-back: 'Hij heeft geweldig gespeeld'

24-03-2023 17:11

Willem van Hanegem hoopt op een basisplaats voor Lutharel Geertuida tegen Frankrijk. De rechtsback is een van de gegadigden om de geschorste Denzel Dumfries te vervangen.

Het Nederlands elftal neemt het vrijdagavond in Parijs op tegen een ijzersterk Frankrijk. Dumfries is geschorst tegen Les Bleus waardoor het nog onzeker is wie zijn positie inneemt. "Als Koeman denkt, ik neem Geertruida mee, dan moet je hem ook laten spelen als de anderen geblesseerd of geschorst zijn", stelt Van Hanegem in de Willem & Wessel podcast. "Ik ben wel eens kritisch op hem geweest. Maar hij heeft de afgelopen maanden in de twee belangrijkste wedstrijden om de koppositie tegen concurrenten AZ en Ajax ge-wel-dig gespeeld."

Door de afwezigheid van Frenkie de Jong is het ook nog een raadsel wie bondscoach Ronald Koeman op het middenveld zet. De in-vorm presterende Mats Wieffer is één van de mogelijkheden als controlerend middenvelder. "Je moet hem niet gaan vergelijken met Frenkie, maar hij kan wel in eenzelfde rol spelen en belangrijk zijn zoals hij nu bij Feyenoord is."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!