Nieuws

'Blind heeft het niet naar zijn zin bij Bayern en moet ontsnappingsroute nemen'

'Blind heeft het niet naar zijn zin bij Bayern en moet ontsnappingsroute nemen'

24 maart - 16:21 Laatste update: 16:23

Volgens Mike Verweij, journalist van De Telegraaf, heeft Daley Blind het alles behalve naar zijn zin bij Bayern München. De linksback werd in de winterperiode overgenomen van Ajax, waar hij destijds in de clinch lag met de inmiddels ontslagen trainer Alfred Schreuder. Verweij stelt dat Blind er goed aan doet om de 'ontsnappingsroute' richting Royal Antwerp te nemen.

Ook bij Bayern heerst er momenteel problematiek. De club staat volgens vele (inter)nationale geluiden op het punt om trainer Julian Nagelsmann te ontslaan. "Dat heeft natuurlijk allemaal met de stand in de Bundesliga te maken", aldus Verweij in de Kick Off-podcast van de krant. "Als je daar dreigt geen kampioen te worden, dan heb je een gigantisch probleem."

Hij denkt dat een mogelijk ontslag van Nagelsmann spijtig is voor Daley Blind. "Die had overigens al heel snel spijt van zijn overstap. Als hij even langer had gewacht, dan was Alfred Schreuder weg geweest en had hij prima bij Ajax kunnen blijven. Dat heeft hij volgens mij tegen een aantal vertrouwelingen wel gezegd, ook omdat Bayern nog voor hij goed en wel gesetteld was al een nieuwe linksback aantrok." Daarmee doelt hij op João Cancelo, die met een optie tot koop werd gehuurd van Manchester City.

"Ik denk dat het heel verstandig is voor Daley Blind om nu toch de ontsnappingsroute richting Marc Overmars en Royal Antwerp te nemen", zo vervolgt hij. Valentijn Driessen denkt dat er meer aan de hand is bij Bayern München. "Het is niet alleen dat ze nu tweede staan in de competitie. Die bestuurders konden totaal niet overweg met Nagelsmann, wat een eigengereide coach is die gewoon volledig zijn eigen weg gaat en niets gelegen is aan wat Uli Hoeness of Oliver Kahn vindt. Dat zijn de mensen die aan de touwtjes trekken en als je die tegenover je hebt, heb je een probleem."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!