Opinie

Maduro hoopt op Weghorst in plaats van Memphis in de punt: 'Hij is kneiterfit'

Maduro hoopt op Weghorst in plaats van Memphis in de punt: 'Hij is kneiterfit'

24-03-2023 15:46

Hedwiges Maduro hoopt dat Wout Weghorst vrijdagavond bij Oranje in de spits begint tegen Frankrijk. De analist stelt in de talkshow Voetbalpraat van ESPN echter dat hij verwacht dat bondscoach Ronald Koeman voor Memphis Depay zal gaan kiezen.

Het is puzzelen voor Koeman, die deze week met de geblesseerde Steven Bergwijn en de zieke Cody Gakpo twee potentiële basisklanten zag afhaken. "Ik verwacht ook dat Memphis in de spits speelt en Xavi Simons op links, maar ik denk toch aan Weghorst in de punt en aan Memphis op links", aldus de voormalig international.

"Uiteindelijk zal Memphis toch naast Weghorst gaan spelen, maar Weghorst is wel iemand die kneiterfit is. Hij is irritant in het verdedigen en drukzetten. Dat geeft toch weer een soort energie aan de rest, denk ik."

Het Nederlands elftal speelt vrijdag om 20.45 uur in het Stade de France tegen de vice-wereldkampioen. Drie dagen later is voetbaldwerg Gibraltar de tegenstander in de Rotterdamse Kuip. Beide wedstrijden worden gespeeld in het kader van kwalificatie voor EK, dat volgend jaar plaatsvindt in Duitsland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!