Nieuws

Voedselvergiftiging bij Oranje steeds aannemelijker: 'Gigantisch veel overgegeven'

Voedselvergiftiging bij Oranje steeds aannemelijker: 'Gigantisch veel overgegeven'

24-03-2023 15:34

Het is steeds aannemelijker dat de Oranje-spelers die ziek het kamp moesten verlaten, dat door een voedselvergiftiging hebben opgelopen. Dat stelt journalist Mike Verweij in de Kick Off-podcast van De Telegraaf. Volgens hem kan het geen toeval zijn dat er meteen na het eten zoveel spelers tegelijkertijd boven de wc hingen.

Bondscoach Ronald Koeman kreeg aan het begin van de week al het vervelende nieuws dat Frenkie de Jong en Steven Bergwijn met blessures ontbraken voor de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Gibraltar. Later voegden de zieke Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Sven Botman, Bart Verbruggen en Joey Veerman zich daarbij. De KNVB bestempelt het officieel als een virusinfectie, maar volgens Verweij is daar vrijwel geen sprake van.

"We hebben mensen gesproken die ervan overtuigd zijn dat het de kipkerrie was. De spelers zijn na het eten onmiddellijk naar hun kamer gegaan en op bed gaan liggen", zo klinkt het. "Toen zijn ze groen uitgeslagen, zo beroerd voelden ze zich. De betreffende spelers hebben gigantisch veel overgegeven, tot gal aan toe."

"Als het zo snel optreedt, weet je bijna zeker dat het voedselvergiftiging is. Dat wordt ook gesterkt door het feit dat er nu, op de wedstrijddag, niemand meer ziek is geworden. Als er echt een virus rondwaart, kunnen anderen ook ziek worden."

Het Nederlands elftal speelt vrijdagavond om 20.45 uur haar eerste EK-kwalificatiewedstrijd in het Stade de France tegen Frankrijk. Drie dagen later, op maandag, is voetbaldwerg Gibraltar in De Kuip de tegenstander.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!