Nieuws

'Newcastle United komt uit bij Frans international na afwijzing van Botman'

'Newcastle United komt uit bij Frans international na afwijzing van Botman'

05-01-2022 20:57

Samuel Umtiti staat in de belangstelling van Newcastle United. In de zoektocht naar versterkingen kwam de steenrijke Engelse club in eerste instantie uit bij Sven Botman, maar Lille vond het bod van The Magpies niet afdoende. 

Onlangs werd Newcastle United overgenomen door het Saudische investeringsfonds Public Investment Fund (PIF), waardoor het in één klap de rijkste club op aarde werd. Naar verluidt bood de club een bedrag van 35 miljoen euro op Botman, dat resoluut naar de prullenbak werd verwezen door de Franse landskampioen van 2021.

Nu hebben de beleidsbepalers de aandacht verlegd naar Umtiti, schrijft het Spaanse Diario SPORT. Met zijn salaris drukt de Fransman zwaar op de begroting bij FC Barcelona. De mandekker die onder Ronald Koeman al nauwelijks tot spelen kwam, hoeft onder de nieuwe hoofdtrainer Xavi ook niet op veel speelminuten te rekenen. 

Dinsdag verzekerde datzelfde SPORT nog dat de centrale verdediger alleen wil vertrekken bij de Blaugranas, wanneer een club zich meldt die actief is in de Champions League. Via een huurconstructie zonder optie tot koop probeert Newcastle Umtiti te verleiden de tijdelijke overstap naar Engeland te maken.

Newcastle denkt met de transfer drie partijen tevreden te stellen. Zo wordt Barcelona verlost van het hoge honorarium dat Umtiti opstrijkt, heeft Newcastle de gewenste topverdediger binnen en krijgt de Fransman weer uitzicht op wekelijkse speelminuten in een topcompetitie. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!