Nieuws

Orkun Kökçü getipt bij Engelse grootmacht: 'Ze zouden hem prima kunnen gebruiken'

Orkun Kökçü getipt bij Engelse grootmacht: 'Ze zouden hem prima kunnen gebruiken'

24-03-2023 15:17
5

The Guardian heeft Orkun Kökçü getipt als mogelijke aanwinst van Liverpool. De middenvelder van Feyenoord maakt in het huidige seizoen indruk in zowel binnen- als buitenland, wat ook de Britse tabloids niet onopgemerkt blijft.

The Reds zijn voornamelijk op het middenveld op zoek naar versterkingen, waardoor de krant een opsomming heeft gemaakt van eventuele nieuwe spelers. Kökçü is daar dus een van, net als andere grote talenten als Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Youri Tielemans (Leicester City), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen) en Youssouf Fofana (AS Monaco).

'Kökçü is een belangrijke spil op het middenveld voor de ploeg van Arne Slot in hun poging om de eerste landstitel in zes jaar veilig te stellen', zo staat er geschreven. 'Hij is een echte creatieveling en staat dit seizoen op de derde plaats qua passes per wedstrijd (72,3) en tweede voor sleutelpasses (2,9). Hij heeft niet zo veel verschillende kwaliteiten als Bellingham, maar Klopp zou hem op het middenveld prima in een andere rol kunnen gebruiken.'

De Nederlandse Turk, die momenteel aanvoerder is van de Rotterdamse koploper, staat op acht doelpunten in 24 wedstrijden. Ook in de Europa League wist hij het net al driemaal te vinden. Hij maakte in 2018 zijn debuut voor Feyenoord en is al vier seizoenen op rij van vaste waarde, waardoor men verwacht dat hij in de zomer een transfer gaat maken. Of dat ook richting Anfield zal zijn, zal in de komende maanden moeten blijken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!