Opinie

'Je maakt altijd een kans tegen de Fransen, arrogantie ligt er continu op de loer'

'Je maakt altijd een kans tegen de Fransen, arrogantie ligt er continu op de loer'

24 maart - 15:03

Valentijn Driessen en Mike Verweij vinden dat de afwezigheid van sommige basisspelers bij het Nederlands elftal niet per se een nadeel hoeft te zijn. Bondscoach Ronald Koeman moet het doen zonder een tal van basisspelers, waardoor de onderschatting volgens hen op de loer ligt bij de Fransen. Bovendien is verliezen in Parijs zeker niet het eind van de wereld, zo stelt men in de Kick Off-podcast van De Telegraaf.

Koeman wist aan het begin van de week al dat Frenkie de Jong en Steven Bergwijn zouden ontbreken wegens een blessure. Later kwam daar de ziekte van Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Joey Veerman, Sven Botman en Bart Verbruggen bij. Hij riep daarom Ryan Gravenberch, Stefan de Vrij en Kjell Scherpen op als vervangers.

"Er is geen bondscoach begonnen met zoveel afwezigen. Ook niet in coronatijd", aldus Verweij. "Dat is wel heel vervelend. Aan de andere kant kun je het ook omdraaien. Je kunt zeggen; als je een wedstrijd mag verliezen in deze poule, waarbij de eerste twee doorgaan, dan is dat Frankrijk-uit. Wat dat betreft had het beter nu kunnen gebeuren dan tegen Griekenland of Ierland, denk ik."

Driessen vindt dat er vrijdagavond in het Stade de France geen representatief Nederlands elftal zal gaan verschijnen. "Daarvoor ontbreken gewoon teveel kwaliteitsspelers als Gakpo, De Ligt en onze vriend Noppert is er ook niet bij. Aan de andere kant maak je altijd een kans tegen die Fransen, want arrogantie ligt bij hen continu op de loer. Tegen wie ze ook spelen. Daar kun je eventueel van profiteren. Maar ze zijn vice-wereldkampioen en dat zijn ze niet voor niks. Er zijn nauwelijks speler afgehaakt sinds het WK, dus ze zijn de grote favoriet."

De wedstrijd tegen Frankrijk staat vrijdagavond om 20.45 uur op het programma. Drie dagen later speelt Oranje in eigen huis tegen Gibraltar.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie