Reactie

Weghorst bereid om ook in Oranje 'op tien' te spelen: 'Ben een teamspeler'

Weghorst bereid om ook in Oranje 'op tien' te spelen: 'Ben een teamspeler'

24 maart - 14:42

Wout Weghorst is bereid om ook in het Nederlands elftal als aanvallende middenvelder te gaan spelen. De 30-jarige Tukker vult die positie bij Manchester United regelmatig in en zou dat ook prima in Oranje willen doen, al is de concurrentie groot.

Bondscoach Ronald Koeman riep Weghorst zoals inmiddels gewoonlijk op voor de EK-kwalificatiewedstrijden met Frankrijk en Gibraltar. Tijdens een van de persconferenties bevestigde Koeman dat hij Weghorst zeker niet alleen als 'plan B' beschouwt. De aanvaller werd door voorgaande bondscoaches vooral als pinchhitter gebruikt. Zo staan zijn twee doelpunten in de kwartfinale van het WK tegen Argentinië nog bij menig voetballiefhebber vers in het geheugen.

Weghorst vindt dat hij meer is dan alleen dat. "Ik denk dat ik een taakbewuste speler ben, een teamspeler", geciteerd door Voetbal International. "Een van mijn betere wedstrijden bij United heb ik op tien gespeeld. Als de bondscoach dat ziet zitten, ben ik daar beschikbaar voor. Maar van nature ben ik natuurlijk een spits."

Erik ten Hag was de eerste die Weghorst een linie liet zakken. "Een aantal keer vanaf het begin en ook regelmatig tijdens wedstrijden. Dat ik als spits begon en na een achterstand terugzakte, met Marcus Rashford voorin", aldus de negentienvoudig international. "In de Europa League tegen Barcelona speelde ik zelfs als echte middenvelder, vanuit een defensief concept."

Het lijkt echter allerminst onwaarschijnlijk dat Koeman Weghorst vrijdagavond tegen Frankrijk ook op die positie opstelt. Die rol lijkt meer weggelegd voor Xavi Simons of Steven Berghuis, in een 4-3-3-formatie. De wedstrijd begint om 20.45 uur

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s