Nieuws

Goed nieuws voor Koeman op wedstrijddag: geen nieuwe afhakers bij Oranje

Goed nieuws voor Koeman op wedstrijddag: geen nieuwe afhakers bij Oranje

24 maart - 11:42 Laatste update: 11:59

Goed nieuws voor bondscoach Ronald Koeman. Er zijn op de dag van de wedstrijd tussen Frankrijk en het Nederlands elftal geen nieuwe afhakers bijgekomen. Eerder deze week moesten meerdere Oranje-spelers het kamp nog verlaten wegens een virusinfectie.

Zo zouden Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Sven Botman, Joey Veerman en Bart Verbruggen een voedselvergiftiging hebben opgelopen door de kipkerrie die werd geserveerd in Hotel Woudschoten in Zeist. Dat nieuws werd door de bond zelf nooit bevestigd. Zij houden het vooralsnog bij een virusinfectie. Eerder zag Koeman al hoe Frenkie de Jong en Steven Bergwijn de EK-kwalificatiewedstrijden met Les Bleus en Gibraltar wegens blessures aan zich voorbij moesten laten gaan. Hij riep daarom Veerman, Donyell Malen, Stefan de Vrij, Ryan Gravenberch en Kjell Scherpen op als vervangers.

Koeman hield op de persconferentie van donderdag nog een slag om de arm wat betreft meerdere afwezigen, maar dat is volgens een woordvoerder nu gelukkig niet het geval.

Het Nederlands elftal treedt om 20.45 in het Stade de France in Parijs aan tegen de vice-wereldkampioen. Drie dagen later, op maandag, staat de wedstrijd tegen voetbaldwerg Gibraltar op het programma in De Kuip. Het zijn de eerste twee wedstrijden in het kader van kwalificatie voor het EK van volgend jaar, dat in Duitsland plaatsvindt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s