Engeland wint kraker tegen Italië, Ronaldo op dreef in recordwedstrijd

23-03-2023 22:43 Laatste update: 22:47

Engeland heeft het EK-kwalificatieduel met Italië winnend afgesloten. The Three Lions wonnen met 1-2 in Napels. In Portugal vestigde Cristiano Ronaldo een nieuw record door tegen Liechtenstein zijn 197ste interland te spelen. De 38-jarige vedette wist op de speciale avond twee keer het net te vinden.

Italië - Engeland 1-2

Engeland begon voortvarend aan het duel in Napels. West Ham United-middenvelder Declan Rice schoot na twaalf minuten spelen raak vanuit een hoekschop en bezorgde daarmee de Engelsen een droomstart. Op slag van rust verdubbelde Harry Kane vanaf de stip de score: 0-2. Door het doelpunt is de spits van Tottenham Hotspur met 54 goals de topscorer aller tijden voor Engeland. In het tweede bedrijf deed Mateo Retegui wat terug namens de Italianen, maar verder dan 2-1 kwam het niet meer.

Portugal - Liechtenstein 4-0

João Cancelo schoot Portugal na acht minuten spelen al op voorsprong in het duel dat voor Cristiano Ronaldo zeer speciaal was. De Portugese vedette speelde zijn 197ste interland, wat betekent dat hij weer een record in handen heeft. Ronaldo zag landgenoot Bernardo Silva vlak na rust de 2-0 aantekenen, waarna de 38-jarige aanvaller zelf de score uitbreidde naar 4-0. Ronaldo wist vanuit een penalty het net te vinden en even later poeierde de sterspeler een vrije trap genadeloos hard binnen.