Nieuws

Mulder verwacht Oranje-debuut Geertruida: 'Kan zich helemaal vastbijten in Mbappé'

Mulder verwacht Oranje-debuut Geertruida: 'Kan zich helemaal vastbijten in Mbappé'

23-03-2023 20:53
1

Youri Mulder helpt bondscoach Ronald Koeman met het maken van zijn opstelling voor het duel met vice-wereldkampioen Frankrijk. De analist van Ziggo Sport zou onder meer starten met Feyenoord-verdediger Lutsharel Geertruida.

Denzel Dumfries is vrijdagavond geschorst voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk, waardoor het puzzelen wordt voor Koeman. Mulder zou voor Geertruida kiezen. "Hij gaat denk ik zijn debuut maken. Hij is de ideale speler om zich helemaal vast te bijten in een tegenstander. Zoals Ronald Araújo bij FC Barcelona", zegt de analist bij Ziggo Sport. "Het is de moeilijkste opdracht die er is, maar in zo'n debuutwedstrijd is het ook wel fijn om puur en alleen te verdedigen op Mbappé."

Ook Mats Wieffer wordt naar voren geschoven door Mulder. Hij ziet de Feyenoorder als vervanger voor Frenkie de Jong. "Feyenoord is dé ploeg in vorm, dus je moet een Feyenoorder nemen." Daley Blind ziet hij niet als optie. "Tegen die Fransen die met heel veel tempo spelen, denk ik dat Marten de Roon en Blind samen iets te weinig tempo is."

Mulder is van mening dat Memphis Depay in de punt van de aanval moet beginnen tegen Frankrijk. Cody Gakpo en Steven Bergwijn ontbreken vrijdagavond, waardoor Koeman beroep zal moeten doen op andere vleugelaanvallers. De analist van Ziggo Sport oppert een basisplaats voor Donyell Malen, die de laatste weken uitstekend speelt bij Borussia Dortmund. "Tegen Frankrijk krijg je misschien veel ruimte in de rug. Dan heb je met Malen een speler die heel gevaarlijk zijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!