Nieuws

Martínez gunt Ronaldo nieuw wereldrecord: Portugees wordt recordinternational

Martínez gunt Ronaldo nieuw wereldrecord: Portugees wordt recordinternational

23-03-2023 20:15 Laatste update: 20:41

Cristiano Ronaldo heeft een nieuw record te pakken als hij donderdagavond minuten maakt in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Liechtenstein. De Portugese vedette maakt zich namelijk op voor zijn 197e interland en gaat hiermee het record van Bader Al-Mutawa verbreken.

Hoewel Ronaldo afgelopen winter de overstap naar het Saoedische Al-Nassr maakte, werd hij door de nieuwe bondscoach Roberto Martínez 'gewoon' opgeroepen voor de interlands met Liechtenstein en Luxemburg. De 38-jarige balvirtuoos verschijnt donderdagavond aan de aftrap tegen eerstgenoemde land en wordt een record rijker. Al-Mutawa, die 196 interlands voor Koeweit speelde, is momenteel samen met Ronaldo recordhouder. Als de Portugese vedette minuten maakt, is staat hij alleen op plek één.

Ronaldo vertelde woensdagavond op de persconferentie dat hij het gevoel heeft dat hij nog van grote waarde kan zijn voor de nationale ploeg van Portugal. "Ik heb het gevoel dat ik het nationale elftal nog veel heb te bieden. Hopelijk kan ik dat in de komende wedstrijden bewijzen. Naar de lange termijn kijk ik nog niet. Niet naar het EK van volgend jaar en zeker niet naar het WK van 2026. Er kan van alles gebeuren, maar voorlopig ben ik er nog bij. Het is mijn bedoeling om nog veel wedstrijden voor Portugal te spelen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!