Opstellingen

Dit zijn de opstellingen voor de heerlijke clash tussen Italië en Engeland

Dit zijn de opstellingen voor de heerlijke clash tussen Italië en Engeland

23-03-2023 19:57 Laatste update: 20:05

Roberto Mancini en Gareth Southgate hebben hun opstellingen bekendgemaakt voor de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Italië en Engeland. Beide managers beschikken over een sterke basisopstelling.

Voor Italië en Engeland begint donderdagavond de kwalificatiereeks voor EURO 2024. De twee grote voetballanden zitten in een poule bij Malta, Noord-Macedonië en Oekraïne en zijn op voorhand favoriet om zich te plaatsen voor het EK in Duitsland. Tijdens EURO 2020 stonden Italië en Engeland nog tegenover elkaar in de finale, eerstgenoemde land won toen na strafschoppen. Mancini en Southgate waren destijds ook al bondscoach bij de nationale ploegen.

Dertien van de 22 spelers die tijdens de finale in Wembley aan de aftrap verschenen, beginnen donderdagavond ook. Zo staan Gianluigi Donnarumma, Giovanni Di Lorenzo, Nicolo Barella, Jorginho en Marco Veratti in de basis bij Italië, terwijl Jordan Pickford, Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire, Luke Shaw, Kalvin Phillips, Declan Rice en Harry Kane bij Engeland in de basis staan.

Opstelling Italië: Donnarumma; Di Lorenzo, Acerbi, Toloi, Spinazzola; Barella, Jorginho, Verratti; Berardi, Retegui, Pellegrini

Opstelling Engeland:
Pickford; Walker, Stones, Maguire, Shaw; Philips, Rice, Bellingham; Saka, Kane, Grealish

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!