Nieuws

Mbappé sprak met teleurgestelde Griezmann: 'Ik ga niet boven hem staan'

Mbappé sprak met teleurgestelde Griezmann: 'Ik ga niet boven hem staan'

23 maart - 19:36 Laatste update: 20:52

Kylian Mbappé begrijpt dat ploeggenoot Antoine Griezmann teleurgesteld is dat hij niet de aanvoerdersband heeft gekregen. De Franse vedette geeft aan dat hij dan ook niet 'boven' de Atlético Madrid-speler zal gaan staan.

Didier Deschamps maakte deze week bekend dat Mbappé de nieuwe aanvoerder van de nationale ploeg van Frankrijk is, nadat Hugo Lloris aangekondigd had met pensioen te gaan bij Les Bleus. "Ik had er nooit aan gedacht dat ik aanvoerder van Frankrijk zou worden, maar ik ben er heel blij mee", zei Mbappé donderdag op de persconferentie, opgetekend door Voetbal International. Mbappé liet weten dat hij uitstekend in teamverband kan denken. "Ik moet collectief nadenken, maar ik zal mezelf niet veranderen. Iedereen vult het aanvoerderschap op zijn eigen manier in, ook ik heb eigen mijn karakter."

Het benoemen van Mbappé als nieuwe aanvoerder van Les Bleus zorgde voor een klein 'relletje' in de Franse pers. Zo zou onder meer Griezmann zich niet kunnen vinden in deze beslissing. "Ik heb met Antoine gesproken. Hij was ontgoocheld en dat snap ik", aldus een empatische Mbappé. "Als ik in zijn schoenen had gestaan als 32-jarige zeer belangrijke speler voor Frankrijk, zou ik hetzelfde hebben gehad. Hij heeft meer ervaring dan ik, dus ik zal niet boven hem gaan staan. We staan zij aan zij. Dat heb ik hem ook gezegd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie