Nieuws

'Derde partij mengt zich in strijd om United: 59-jarige Fin komt met uniek plan'

'Derde partij mengt zich in strijd om United: 59-jarige Fin komt met uniek plan'

23-03-2023 19:18
2

Thomas Zilliacus, een Finse ondernemer, heeft naar eigen zeggen een bod gedaan op Manchester United. De Fin heeft het plan om de helft van de club zelf te kopen en de andere helft te laten financieren door de supporters.

'Ik heb een bod gedaan op Manchester United, om de club te kopen samen met de supporters, die over alle sportieve zaken evenveel zeggenschap zullen hebben', schrijft Zilliacus in een Twitter-bericht. Sir Jim Ratcliffe en sjeik Jassim bin Hamad Al Thani zijn ook in de race om Manchester United te kopen van de familie Glazer. Naar verluidt is Al Thani bereid om een recordbod op tafel te leggen om clubeigenaar te worden van Manchester United.

Zilliacus wil een statement maken tegen alle sjeiks die deze tijd voetbalclubs in handen krijgen. 'Alle clubs zouden uiteindelijk van de fans moeten zijn. De huidige trend van clubs als speeltjes van sjeiks en oligarchen is geen goede. De club is in de huidige markt 3,9 miljard dollar waard. Als alle supporters meedoen, is dat nog geen zes dollar per persoon. Mijn groep zal de helft van het bedrag financieren, dus als iedereen meedoet is het nog geen drie dollar per persoon', aldus de 59-jarige Fin, opgetekend door Voetbal International.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!