Nieuws

'Frankrijk start tegen Oranje met zeven spelers die begonnen in de WK-finale'

'Frankrijk start tegen Oranje met zeven spelers die begonnen in de WK-finale'

23-03-2023 17:59 Laatste update: 18:03

Frankrijk start vrijdagavond hoogstwaarschijnlijk met een hele sterke basisopstelling tegen het Nederlands elftal. Zeven spelers die aan de aftrap verschenen in de WK-finale tegen Argentinië, beginnen ook tegen Nederland. Dat meldt het Franse RMC Sport.

De EK-kwalificatiereeks voor de ploeg van bondscoach Ronald Koeman begint vrijdagavond met een uitwedstrijd tegen Frankrijk. Na de verloren WK-finale kondigden een aantal ervaren Franse internationals hun pensioen aan bij de nationale ploeg. Onder meer aanvoerder Hugo Lloris, Raphaël Varane en Karim Benzema maakten bekend te stoppen bij Les Bleus. Eerder deze week werd al bekend dat Kylian Mbappé de nieuwe aanvoerder wordt van de nationale ploeg van Frankijk.

AC Milan-sluitpost Mike Maignan vervangt de gestopte Lloris hoogstwaarschijnlijk tegen Oranje, terwijl Ibrahim Konaté (Liverpool) de plek van Varane inneemt. Het middenveld blijft ongewijzigd in vergelijking met de WK-finale in Qatar. De nieuwe aanvoerder Mbappé wordt in de voorhoede bijgestaan door Kingsley Coman (Bayern München) en Randal Kolo Muani (Eintracht Frankfurt). Olivier Giroud (AC Milan) zal vrijdag genoegen moeten nemen met een plek op de bank.

Frankrijk - Nederland start vrijdagavond om 20:45 uur in het Stade de France.

Vermoedelijke opstelling Frankrijk: Maignan; Koundé, Konaté, Upamecano, T. Hernandez; Tchouaméni, Rabiot, Griezmann; Coman, Kolo Muani, Mbappé

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!