Reactie

Koeman ontkent 'speculatieve' oorzaak van virus: 'Stafleden dinsdag al niet fit'

Koeman ontkent 'speculatieve' oorzaak van virus: 'Stafleden dinsdag al niet fit'

23-03-2023 16:55 Laatste update: 16:57

Ronald Koeman wil er niet aan dat de spelers ziek zijn geworden door het eten van verkeerd voedsel. De bondscoach geeft aan niet te weten hoe de situatie zich heeft kunnen voordoen, maar stelt dat speculeren geen zin heeft.

Woensdagochtend werd bekend dat een vijftal Oranje-spelers de strijd moesten staken wegens een virus. Om welk virus het precies gaat is nog onbekend, maar volgens De Telegraaf is het eten van kipkerrie de boosdoener. Volgens aanvoerder Virgil van Dijk is dat niet de reden, hij zou het zelf ook hebben gegeten.

"Ze zijn gisteravond laat ziek geworden", begint Koeman op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Frankrijk. De bondscoach weet niets van een mogelijke oorzaak. "Er waren stafleden die dinsdag al niet 100% fit waren. Dat het diner de boosdoener was op woensdag, klopt niet en speculeren heeft geen zin. Tuurlijk willen we allemaal weten waar het door komt, maar dat verandert de situatie niet."

Of buiten Matthijs de Ligt, Bart Verbruggen, Sven Botman, Joey Veerman en Cody Gakpo nog meer spelers de strijd moeten staken, is de grote vraag. "We sluiten niets uit. Dat is wel zo verstandig", vervolgt de bondscoach, die stelt dat er wat maatregelen getroffen zijn. "Handen schudden, al dat soort dingen, zijn we wat voorzichtiger mee. Je kan niet alles uitsluiten", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!