Nieuws

Van Dijk voelt zich goed ondanks eten van kipkerrie: 'Nergens last van, nog niet'

Van Dijk voelt zich goed ondanks eten van kipkerrie: 'Nergens last van, nog niet'

23-03-2023 16:41

Virgil van Dijk heeft hetzelfde gegeten als de door een virus gevelde Oranje-spelers. De Oranje-captain zegt 'kipkerrie' te hebben gegeten en heeft nergens last van.

Afgelopen woensdag werd bekend dat met Matthijs de Ligt, Cody Gakpo, Bart Verbruggen, Joey Veerman en Sven Botman het trainingskamp van het Nederlands elftal moesten verlaten. Het vijftal zou geveld zijn door een virus, wat volgens De Telegraaf komt door de kipkerrie van de KNVB. Van Dijk geeft aan hetzelfde te hebben gegeten.

Op de vraag wat Van Dijk heeft gegeten antwoord hij stellig. "Kipkerrie", begint hij op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Frankrijk. De captain weet niets van het verkeerde eten. “Kipkerrie de boosdoener? Volgens wie? De krant? Ik weet niet wat de oorzaak is. Het suggereren daarvan is niet voor ons."

"Ik voel me goed. Nergens last van, nu nog niet”, vervolgt Van Dijk, die niet weet waar het griepvirus vandaan komt. “Er zijn vijf jongens ziek naar huis gegaan. Er is een virus ontdekt. Er zijn jongens die buikgriepverschijnselen hebben. Die moesten helaas naar huis, de oorzaak? Ik heb geen flauw idee."

Van Dijk baalt flink van het slinken van de Oranje-groep. "Het is flink balen, natuurlijk. Sommige spelers zijn nieuw bij de groep, dat was een mooie mogelijkheid geweest om een debuut te maken. We hebben richting Frankrijk goed getraind. Iedereen heeft heel veel zin om deze wedstrijd te spelen. Dan moeten er ineens vijf jongens naar huis, dat is balen. Hopelijk worden het er niet meer", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!