Nieuws

Koeman met gehavend Oranje: '99 procent kans dat Frankrijk nu gaat winnen'

Koeman met gehavend Oranje: '99 procent kans dat Frankrijk nu gaat winnen'

23-03-2023 15:37

Oranje moet het vrijdag met een flink gehavende selectie tegen vice-wereldkampioen Frankrijk opnemen. Valentijn Driessen denkt dat de ploeg van Ronald Koeman na het wegvallen van zeven spelers zwaar de underdog is.

Door wat de KNVB bestempelt als 'virusinfectie' vielen donderdag vijf spelers weg, waaronder Matthijs de Ligt en Cody Gakpo. "Dit waren twee basisspelers, daarnaast nog drie anderen. Die hoopten alle drie hun eerste interland te spelen. Zoals het er nu uitziet gaat de KNVB na het duel met Frankrijk alles opnieuw bekijken. Dan bestaat de kans dat deze spelers wellicht terugkeren", stelt Driessen in gesprek met De Telegraaf.

"Het enige dat we weten is dat ze gisteren kip hebben gegeten. De KNVB geeft op dit moment niet een sluitend oordeel erover. De geruchten staken de kop op dat meer jongens zich ziek voelden, maar dat werd ontkend. Daar moeten we maar vanuit gaan, dat de rest allemaal fit is om te starten."

Driessen zit Oranje niet van Frankrijk winnen. "Als je heel reëel bent, is de kansberekening 99 tegen 1. 99 procent kans dat Frankrijk wint. Aan de andere kant: die Fransen nemen vaak dit soort wedstrijden luchtig op, al is Nederland de sterkste andere ploeg in de poule. Uiteraard doe je wel kwalitatief een jasje uit, vooral met het ontbreken van Frenkie de Jong, die toch de dirigent en architect van dit elftal is."

De chef voetbal van de krant is verbaasd dat één speler er niet bij zit. "Eén jongen die ik zou verwachten was Noa Lang, maar die is niet opgeroepen. Koeman zit niet breed in zijn linksbuitens, ik kan alleen Xavi Simons opnoemen. Ik zou Lang er wel hebben bijgehaald, die doet het goed bij Club Brugge."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!