Breaking news

'Oorzaak virus bekend, voedselvergiftiging stuurde vijftal Oranje naar huis'

'Oorzaak virus bekend, voedselvergiftiging stuurde vijftal Oranje naar huis'

23-03-2023 15:15 Laatste update: 15:18

Een voedselvergiftiging zou de oorzaak zijn van de 'virusinfectie' die het Oranje-kamp heeft getroffen. In en rond de selectie van het Nederlands elftal heerst de overtuiging dat de kipkerrie van het woensdagdiner de nodige problemen heeft veroorzaakt.

Dat schrijft De Telegraaf. De KNVB bestempelt de reden nog altijd als 'virusinfectie', maar daar lijkt inmiddels geen sprake van. Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Bart Verbruggen, Joey Veerman en Sven Botman zijn inmiddels daags voor het treffen met Frankrijk naar huis gestuurd. 

De spelers van Oranje klagen al enkele dagen over het eten dat wordt voorgeschoteld in hotel Woudschoten in Zeist. 'Direct na het avondmaal op woensdag kreeg een aantal spelers last van zijn maag. De volgende ochtend waren Botman, Gakpo, De Ligt, Veerman en Verbruggen nog zo aan het overgeven dat hun meespelen tegen Frankrijk en Gibraltar onmogelijk bleek. Zij werden door Ronald Koeman naar huis gestuurd', schrijft De Telegraaf.

Dat niet iedereen ziek is geworden bij Oranje, lijkt daarmee logischer. Niet iedere speler heeft zich aan de kipkerrie gewaagd en bovendien speelt de weerstand van de spelers ook een rol voor de bacterie. Ronald Koeman geeft donderdagmiddag om 16.30 uur een persconferentie waarin het onderwerp vast en zeker ter sprake zal komen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!