Nieuws

Wie is Emil Hansson, oude bekende en mogelijk transferdoelwit van Feyenoord?

Wie is Emil Hansson, oude bekende en mogelijk transferdoelwit van Feyenoord?

23-03-2023 15:10 Laatste update: 15:49

Emil Hansson is bezig aan een topseizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De linksbuiten van Heracles Almelo staat na 29 wedstrijden op vijftien doelpunten en vijftien assists en zou daarmee de interesse van enkele buitenlandse clubs én Feyenoord genieten. Wie is Hansson, de 24-jarige Zweed die de Heraclieden naar promotie lijkt te schieten? 

Hansson werd op 15 juni 1998 geboren in Bergen en begon op jonge leeftijd in de jeugd bij SK Brann. Vader en oud-voetballer Patrik Hansson werd in 2013 assistent-trainer bij Kalmar FF en zoon Emil ging mee met zijn vader om in de jeugd te spelen. In 2015 kwam de linksbuiten twee keer in actie voor het eerste elftal van Kalmar, maar snel daarna vertrok de aanvaller naar Nederland.

De linksbuiten ging namelijk aan de slag bij de jeugdacademie van Feyenoord. In het seizoen 2016-2017 behoorde Hansson bij de hoofdselectie van Feyenoord, maar werkte hij wedstrijden nog af bij de O19. Het debuut van de Zweed vond plaats op 12 maart 2017, toen met 5-2 werd gewonnen van AZ. Hansson verving in de slotfase Steven Berghuis.

De voetballer verlengde zijn contract bij Feyenoord in 2017 voor twee extra jaar en werd het seizoen daarop uitgeleend aan RKC Waalwijk om speeltijd op te doen. Hansson werd vervolgens verkocht aan Hannover 96 voor vier ton en weer uitgeleend aan RKC. In 2020 keerde de Zweed definitief terug naar Nederland en zette hij zijn handtekening onder een vierjarig contract bij Fortuna Sittard. In januari 2022 wisselde Hansson nog één keer van club en werd Heracles Almelo de bestemming.

Door het uitstekende seizoen van Hansson zouden onder meer FC Köln en Eintracht Frankfurt geïnteresseerd zijn in de speler die al eens in Duitsland aan de slag ging. Feyenoord zou volgens Zweedse media ook de oud-speler van de eigen club in de gaten houden. Het contract van Hansson loopt tot 2024 door in Almelo met een optie tot een extra seizoen. 

@voetbalnieuwsvn Hoeveel zou Hansson moeten kosten?👇 #feyenoord #hansson #lyon #frankfurt #koln #udinese #transfer #transfernieuws #heraclesalmelo #heracles #fortunasittard #rkcwaalwijk #emilhansson #arneslot #voetbal #voetbalnieuws #daanjurgers ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!