Nieuws

Voormalig supertalent en Ajax-bekende Bojan (32) stopt als voetballer

Voormalig supertalent en Ajax-bekende Bojan (32) stopt als voetballer

23-03-2023 14:08

Bojan Krkic is voetballer af. De 32-jarige aanvaller werd als tiener gezien als de nieuwe Lionel Messi, maar kon nooit met die druk omgaan. De kleine Spanjaard speelde tevens op huurbasis voor Ajax. 

Bojan brak op zestienjarige leeftijd door bij FC Barcelona en kwam van de befaamde jeugdopleiding van Barça, La Masia, af. De druk op jonge leeftijd werd de voetballer te veel, waardoor een glansrijke carrière als Blaugrana er niet in zat.

De voetballer kwam via AS Roma, AC Milan en opnieuw Barça bij Ajax terecht als huurspeler. De aanwinst kon de verwachtingen echter, zoals bij meer clubs, niet waarmaken. 

Bojan maakte donderdag op een speciale bijeenkomst van Barcelona bekend te stoppen. "Ik blijf nu zitten met wat ik heb gedaan en wat dit me gekost heeft", vertelt Bojan bij de aankondiging van het nieuws. "Natuurlijk kon het altijd meer zijn, maar ik blijf denken aan wat me allemaal wel is gelukt, in plaats van wat niet is geslaagd", besluit de nu oud-speler.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!