Nieuws

Lukkien maakt seizoen bij Emmen 'gewoon' af: 'Het doel blijft hetzelfde'

Lukkien maakt seizoen bij Emmen 'gewoon' af: 'Het doel blijft hetzelfde'

23-03-2023 11:00

Dick Lukkien maakt het seizoen af bij FC Emmen en verandert ook niet de doelstelling bij de club. Het werd onlangs bekend dat de hoofdtrainer komend seizoen naar FC Groningen vertrekt. 

Emmen voerde nadat het nieuws over Lukkien bekend werd gesprekken met de trainer. "Na het aangekondigde vertrek van Dick hebben we de tijd genomen om een en ander op een rijtje te zetten", meent technisch directeur Mike Willems tegenover De Telegraaf. "We hebben veelvuldig met Dick zelf gesproken en ook met de spelersgroep. Na deze gesprekken hebben wij geconstateerd dat er in alle geledingen voldoende draagvlak is om met Dick het seizoen af te maken."

Voor Lukkien zelf verandert de doelstelling ook niet: de club moet in de Eredivisie blijven. "Ik ben blij met de uitkomst om met z’n allen de strijd om handhaving aan te gaan. Voor mij verandert er niks; ik geef sinds ik hier ben begonnen als trainer alles wat ik heb en dat blijf ik ook de komende maanden doen. Ik wil het seizoen goed afsluiten en samen met mijn staf gaan we ons daar 100 procent voor inzetten."

De strijd om lijfsbehoud zal de komende weken spannend worden voor Emmen. De club staat zestiende en kent een achterstand van twee punten op Excelsior, dat op het moment veilig staat. Op de huidige positie zou Emmen play-offs moeten spelen om op het hoogste niveau te blijven. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!