Nieuws

'Wieffer en Zerrouki kregen geen kans, nu zijn ze wel dertig miljoen waard samen'

'Wieffer en Zerrouki kregen geen kans, nu zijn ze wel dertig miljoen waard samen'

23-03-2023 08:21

Ramiz Zerrouki en Mats Wieffer zijn dit seizoen een van de vele uitblinkers in de Eredivisie. Het had niet veel gescheeld of de twee hadden samen bij FC Twente op het veld gestaan. In Enschede baalt men, maar er heerst ook een gevoel van trots.

Drie jaar geleden speelden zowel Zerrouki als Wieffer nog bij de beloften van FC Twente. Eerstgenoemde brak na lang geduldig te zijn uiteindelijk tóch door bij de Tukkers. Wieffer koos eieren voor zijn geld. Het kwam vooral omdat technisch directeur Ted van Leeuwen en trainer Gonzalo Garcia het destijds niet in het duo zag zitten. "Moet je voorstellen. Die jongens zijn nu samen misschien wel 30 miljoen euro waard, maar ze kregen gewoon geen kans", vertelt Theo ten Caat, destijds trainer van het tweede elftal, tegenover De Telegraaf.

Ten Caat zag dat het duo 'er een beetje bijhing'. "Vaak hadden we met het tweede maar zes of acht man om te trainen. Ik heb het meerdere keren aangekaart dat Mats en Ramiz de kwaliteiten hadden voor het eerste en een kans verdienden, maar ik kreeg geen gehoor. Dan heb je gefaald als boodschapper."

Zerrouki brak uiteindelijk door bij Twente, terwijl Wieffer na twee korte invalbeurten het hazenpad koos en naar Excelsior vertrok. Via de Kralingers belandde hij deze zomer bij Feyenoord. "De grootste kwaliteit van Mats is zijn inzicht. Hij heeft echt kijk op het spelletje en denkt er ook over na. Bij het eerste van FC Twente vonden ze Mats daardoor ook een beetje lastig. Het is een heel extraverte jongen die gewoon zegt wat hij vindt. Als een bal niet goed werd ingespeeld, dan zei hij daar wat van. Daar gingen andere spelers over klagen en ook Gonzalo vond dat niet zo prettig. Maar als je ziet dat iemand als Arne Slot wel goed met hem kan werken, dan is-ie toch niet zo’n eigenwijze kerel als ze bij FC Twente altijd zeiden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!