Nieuws

Eriksen blikt voor het eerst terug op schokkend moment: 'Het was als een droom'

Eriksen blikt voor het eerst terug op schokkend moment: 'Het was als een droom'

05-01-2022 19:14 Laatste update: 19:16

Christian Eriksen heeft voor het eerst teruggeblikt op het moment dat hij instortte tijdens de wedstrijd tussen Denemarken en Finland op EURO 2020. In een interview met het Deense DR1 vertelt hij dat het voor hem als een droom voelde, toen hij ontwaakte en zich plotseling in het ziekenhuis bevond.  

Eriksen voelde een kramp in zijn been voordat hij bewusteloos raakte. Vanaf dat moment ging het beeld op zwart. "Ik herinner me niks. Normaal gesproken herinner je je na een droom nog wel delen, maar ik herinner me niets vanaf het moment dat ik bewusteloos raakte.  

Op het moment dat Eriksen weer bij kwam, wist hij niet waar hij zich bevond. "Ik had moeite met ademen toen ik wakker werd en langzaam had ik door dat ik omringd werd door dokters en stemmen. "Het staat de aanvallende middenvelder nog helder op zijn netvlies wanneer hij weer volledig bij zinnen kwam. "Toen de cardioloog zei dat ik dertig was verbeterde ik hem en zei ik: 'Hey, ik ben pas 29.' Vanaf dat moment was ik weer direct bij bewustzijn." 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!