Nieuws

Derksen helder over Ajax-doelwit Ward: 'Het is echt een lachwekkende beslissing'

Derksen helder over Ajax-doelwit Ward: 'Het is echt een lachwekkende beslissing'

22 maart - 23:16

Johan Derksen en Valentijn Driessen begrijpen niets van de interesse van Ajax in Julian Ward. Eerstgenoemde is van mening dat de regerend landskampioen het vertrek van Marc Overmars veel te licht opgenomen heeft.

Ward wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe directeur voetbalzaken bij Ajax. Hij moet Gerry Hamstra gaan vervangen in Amsterdam. "Niemand heeft ooit van hem gehoord. Hij is in de dertig, zit bij Liverpool en moet Ajax erbovenop helpen", begint Driessen bij Vandaag Inside. "Het is echt een lachwekkende beslissing. Een man die helemaal niets weet van de Nederlandse cultuur, hier geen netwerk heeft... Dat moet je hebben in zijn functie", vult Derksen aan.

Derksen ziet dat er veel fout gaat bij Ajax en volgens hem heeft de Raad van Commissarissen niet adequaat gehandeld in verschillende situaties. "Zij hebben het vertrek van Marc Overmars veel te licht opgenomen, want toen viel de belangrijke man weg door zijn eigen gedrag. Dan hebben ze zoiets van: directeur Van der Sar vangt dat wel even op. Maar directeur Van der Sar vangt helemaal niks op. Hij faalt al jaren en is totaal ongeschikt voor die functie."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s