Nieuws

PSV'ers Simons en Bakayoko blinken met uitstekende statistieken uit in Europa

PSV'ers Simons en Bakayoko blinken met uitstekende statistieken uit in Europa

22-03-2023 22:00 Laatste update: 22:17

Xavi Simons en Johan Bakayoko zijn bezig aan een uitstekend seizoen bij PSV. De tieners zijn belangrijk met doelpunten en assists en scharen zich hiermee in een mooi rijtje.

Simons was voor het competitieduel met Vitesse betrokken bij negentien PSV-treffers (twaalf goals en zeven assists). Zijn Belgische ploeggenoot Bakayoko was dit seizoen al betrokken bij acht Eindhovense doelpunten (vijf goals en drie assists). Deze uitstekende cijfers van de PSV-talenten zijn ook opgevallen in het buitenland.

Statistiekenbureau Squawka Football maakte een lijstje van tieners met de meeste doelpunten én assists in de top-7 competities dit seizoen. Simons (19) staat bovenaan dit lijstje, terwijl Bakayoko op een gedeelde derde plek staat met Borussia Dortmund-ster Jude Bellingham (8). Youssoufa Moukoko, ook speler van de Duitse grootmacht, staat op plek twee. Hij was betrokken bij negen treffers.

De PSV-talenten zijn deze week op pad met hun land. Bakayoko werd na de afmelding van landgenoot Jérémy Doku voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van België. De negentienjarige PSV'er kan deze interlandperiode wellicht zijn eerste minuten als Rode Duivel gaan maken. Simons debuteerde tijdens het WK in Qatar voor Oranje in de groepswedstrijd tegen de VS (3-1 winst).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!