Exclusive

Wie is Ricardo Pepi, de nieuwe aanvallende versterking van PSV?

Wie is Ricardo Pepi, de nieuwe aanvallende versterking van PSV?

07-07-2023 12:36 Laatste update: 12:36
4

De overstap van Ricardo Pepi naar PSV is in kannen en kruiken. De Eindhovenaren bereikten een akkoord met werkgever FC Augsburg en inmiddels is de Amerikaan gepresenteerd in het Philips Stadion. Wie is de nieuwe aanvallende versterking van PSV eigenlijk? VoetbalNieuws stelt hem aan je voor.

Pepi werd op 9 januari 2003 geboren in El Paso, Texas. De jonge Ricardo speelde vanaf 2016 in de jeugdopleiding van FC Dallas. De talentvolle spits ontwikkelde zich uitstekend bij de club uit de MLS, waardoor hij in 2019 zijn opwachting maakte in het vlaggenschip. In de wedstrijd tegen Toronto FC mocht de toen zestienjarige Pepi zes minuten voor tijd invallen. Hij luisterde zijn debuut niet op met een doelpunt, maar de drie punten werden wel veiliggesteld: 3-0.

Interlanddebuut
De Amerikaanse aanvalsleider maakte in de jaren die volgden grote stappen op zowel fysiek als voetballend vlak. Hij speelde zich bij FC Dallas uiteindelijk in de kijker bij de bondscoach van Amerika. Op 8 september 2021 werd Pepi beloond voor zijn goede spel. Gregg Berhalter liet de talentvolle Amerikaan in aanloop naar het WK 2022 starten tegen Honduras, waardoor er een nieuwe droom in vervulling ging.Wie is Ricardo Pepi?

Transfer naar FC Augsburg
Na 59 duels voor FC Dallas ging Pepi zijn geluk beproeven in Europa. De inmiddels twintigjarige Amerikaan werd als grote belofte naar Duitsland gehaald door FC Augsburg. In januari 2022 maakte de Bundesliga-club zestien miljoen euro over aan FC Dallas om de Amerikaans international in te lijven. In vijftien optredens op het hoogste niveau in Duitsland wist hij echter nog niet te overtuigen.

Huurperiode in Nederland
Gezien de tegenvallende prestaties, besloot FC Augsburg zijn talent voor het seizoen 2022/2023 ergens anders te willen stallen. FC Groningen werd - ondanks interesse van meerdere clubs - de nieuwe werkgever van Pepi. De talentvolle Amerikaan was dit seizoen een van de weinige lichtpuntjes bij de Trots van het Noorden. De aanvalsleider speelde 29 Eredivisie-duels, waarin hij goed was voor twaalf treffers en drie assists. Vanwege zijn uitstekende prestaties in het Hoge Noorden, wilde PSV de veertienvoudig international van Amerika graag inlijven. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!