Nieuws

De Koning naar Sparta: trainer gaat voor onbetaalde bestuursfunctie

De Koning naar Sparta: trainer gaat voor onbetaalde bestuursfunctie

05-01-2022 18:59 Laatste update: 20:13

Hans de Koning treedt toe tot het bestuur van Sparta Rotterdam. De trainer wordt niet-uitvoerend bestuurder op Spangen vanaf 10 januari.  

Op de clubsite licht Sparta toe wat het takenpakket inhoudt van de 61-jarige De Koning. 'In deze onbezoldigde functie zal Hans zich binnen het bestuur richten op het houden van toezicht en het geven van advies op het voetbaltechnische beleid.'

'Hans zal op voetbalgebied als klankbord fungeren voor het gehele bestuur en zich daarbij een beeld vormen van zowel het betaalde voetbal als de jeugdopleiding.' De Koning zwaaide voor het laatst met de scepter bij VVV-Venlo. Na zeven nederlagen op rij was de maat vol voor de clubleiding en werd hij ontslagen.

In het restant van de competitie wisten de Venlonaren degradatie niet af te wenden. Even leek het erop dat De Koning bij Almere City aan de slag te gaan als opvolger van de ontslagen Gertjan Verbeek, maar uiteindelijk kozen de Flevolanders voor Alex Pastoor als nieuwe hoofdtrainer. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!