Nieuws

Steijn ambitieus: 'Mijn doel is om een keer voor het Nederlands elftal te spelen'

Steijn ambitieus: 'Mijn doel is om een keer voor het Nederlands elftal te spelen'

22-03-2023 19:55

Sem Steijn droomt van Oranje. Dat zegt de middenvelder van FC Twente bij Mirror Talk van ESPN. De 21-jarige Hagenees heeft het enorm naar zijn zin in Enschede en is 'zeer tevreden' over zijn seizoen tot dusver. 

Steijn maakte afgelopen zomer de overstap van ADO Den Haag naar FC Twente. "Het is een heel groot verschil met ADO waar je je eerst moet meten met de Keuken Kampioen Divisie en hier moet je aanhaken bij de top van Nederland. Ik ben echt onwijs blij met deze stap", vertelt hij in gesprek met ESPN-analist Kenneth Perez bij Mirror Talk. 

De zoon van Maurice Steijn is nog geen onbetwiste basisspeler in Enschede, maar hier maalt hij niet om. "Ik ben zeer tevreden over dit seizoen. Ik speel misschien niet alles, maar vooraf was ik tevreden geweest met dit aantal speelminuten en goals. Maar nu we er eenmaal zijn moeten we ook door, toch?", aldus een ambiteuze Steijn.

"Mijn doel is wel om een keertje voor het Nederlands elftal te spelen", vervolgt de middenvelder van FC Twente. "Of het gaat lukken weet ik niet, maar ik ga er in ieder geval alles aan doen om dat te laten slagen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!