Nieuws

Primeur in de Eredvisie: KNVB last eet- en drinkpauze in tijdens de ramadan

Primeur in de Eredvisie: KNVB last eet- en drinkpauze in tijdens de ramadan

22-03-2023 19:14

De KNVB introduceert een drink- en eetpauze voor vastende spelers tijdens ramadan, meldt de NOS. De Nederlandse voetbalbond volgt hiermee het voorbeeld van de Engelse Premier League.

De zonsondergang van vanavond is voor de Islamitische gemeenschap in Nederland het begin van de ramadan. De KNVB heeft besloten om de komende maand tijdens Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden het spel even stil te leggen nadat de zon onder is gegaan. De reden hiervoor is dat vastende voetballers dan even snel wat kunnen eten en drinken.

Tijdens de vastenmaand staan er drie Eredivisie-speelrondes op het programma. De scheidsrechters zullen het spel stilleggen bij 'het eerstvolgende beschikbare moment na zonsondergang (bij een overtreding, ingooi, achterbal etc.)', aldus de KNVB.

Het tijdelijk stillleggen van de wedstrijden gebeurt enkel bij duels waar minimaal één speler op het veld staat die meedoet aan de ramadan. "Voor aanvang van de wedstrijd zullen scheidsrechters en teammanagers van beide clubs dat bespreken, zodat iedereen op de hoogte is", meldt de KNVB.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!