Nieuws

Vitesse neemt afscheid van algemeen directeur: 'Onderdeel van de oplossing'

Vitesse neemt afscheid van algemeen directeur: 'Onderdeel van de oplossing'

22-03-2023 17:17

Pascal van Wijk is afgetreden als algemeen directeur van Vitesse, melden De Gelderlander en Omroep Gelderland. Meerdere bronnen rondom de club melden dat de directeur gedwongen is om zich terug te trekken.

De problemen stapelen zich op in Arnhem. Vitesse vecht dit seizoen tegen degradatie en krijgt het tevens niet voor elkaar om de zogenoemde 'stadionkwestie' op te lossen.  De Arnhemmers hebben vierenhalf jaar de tijd gehad om het aanstaande aflopende contract met de GelreDome te verlengen, maar slaagden daar vooralsnog niet in. Van Wijk, die zich officieel ziek heeft gemeld, wordt verantwoordelijk gehouden voor de wanprestaties binnen de club.

Stadioneigenaar Michael van de Kuit vertelt tegenover Omroep Gelderland dat Van Wijk definitief is vertrokken. Van de Kuit zou namelijk in de gesprekken met Coley Parrey, de beoogde nieuwe eigenaar van Vitesse, hebben aangestuurd op een nieuw bestuur. "Het is onderdeel van de totale oplossing die ik heb voorgesteld. Nee, het is geen harde eis geweest van mij. Uiteindelijk is het alleen de Raad van Commissarissen die mensen kan wegsturen. Het is ook moeilijk en ingewikkeld. Maar ik denk wel dat zijn vertrek nu een belangrijke stap is. Er moet snel klare wijn geschonken worden. Vitesse moet weer in rustiger vaarwater komen. Dat kan alleen met een nieuw bestuur", aldus stadioneigenaar Van de Kuit.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!