Nieuws

'Vader van de minderjarige verdachte die Willems klap gaf voor de snelrechter'

'Vader van de minderjarige verdachte die Willems klap gaf voor de snelrechter'

22 maart - 16:49

Een 37-jarige man moet op 3 april voor de rechter verschijnen wegens het bedreigen van een steward van FC Groningen. De verdachte blijkt de vader te zijn van de minderjarige supporter die Jetro Willems op het hoofd sloeg, meldt het Dagblad van het Noorden.

Naast dat de 37-jarige verdachte terecht staat voor het bedreigen van de Groningen-werknemer, wil de politie hem voor nog een delict vervolgen. Zo zou hij zijn cel hebben vernield nadat hij werd aangehouden. Mede daardoor moet de zaak voor de snelrechter verschijnen.

De 17-jarige zoon die tijdens dezelfde wedstrijd werd aangehouden, verschijnt voor de kinderrechter. De jongen werd diezelfde middag al vrijgelaten en de reden van zijn aanhouding betrof de klap op het hoofd van Willems.

In de 82e minuut ging het mis tijdens de wedstrijd tussen Groningen en SC Heerenveen. Een man probeerde het veld te betreden maar werd tegengehouden door stewards, waarna Willems de boel tot kalmte probeerde te manen. De linksback kreeg toen een klap op zijn hoofd, van de zoon van de man die eerder het veld op wilde rennen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s