Nieuws

Real Madrid haalt hard uit naar Clásico-arbiter: 'Vanaf dat moment wisten we het'

Real Madrid haalt hard uit naar Clásico-arbiter: 'Vanaf dat moment wisten we het'

22-03-2023 08:36 Laatste update: 08:40

Real Madrid heeft geen goed woord over voor Ricardo de Burgos Bengoetxea, de Baskische scheidsrechter in de Clásico van afgelopen zondag. De Koninklijke stellen dat de arbiter van dienst louter in het voordeel van de Catalanen floot, met het corruptieschandaal in het achterhoofd.

De Madrileense club toonde na de Clásico een filmpje van vier minuten op RMTV waarin de scheidsrechter wordt beschuldigd de wedstrijd te hebben beïnvloed. 'Helaas had de klassieker een eigen naam: Ricardo De Burgos Bengoetxea, die samen met zijn trouwe schildknaap in de VAR, César Soto Grado, de leiding nam met hun beslissingen om Real Madrid elke mogelijke kans op de titel te ontnemen', valt te lezen in de intro van het filmpje, aldus SPORT.

Volgens de aartsrivaal van de Catalanen ging de scheidsrechter herhaaldelijk in de fout. 'Niets verbaast ons meer over een scheidsrechter die Madrid altijd pijn doet met zijn fouten . Dat wisten we al. Met De Burgos Bengoetxea zouden we tegen twaalf moeten vechten. Een onophoudelijk straaltje fouten, altijd in dezelfde richting.' Real noemt het handelen van Bengoetxea 'verschillen in criteria afhankelijk van het shirt dat je draagt.'

Madrid ziet zichzelf als slachtoffer na het optreden van de arbitrage. 'De twee scheidsrechters hadden een missie: Madrid buiten de strijd om de competitie laten. Doel bereikt voor De Burgos en Soto Grande, hun toekomst in de arbitrage is verzekerd', wordt besloten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!