Nieuws

Van der Vaart pleit voor Simons: 'In potentie een speler van wereldklasse'

Van der Vaart pleit voor Simons: 'In potentie een speler van wereldklasse'

22-03-2023 07:50
2

Rafael van der Vaart denkt dat Xavi Simons de komende tijd het Nederlands elftal op sleeptouw kan nemen. De tiener speelt de sterren van de hemel bij PSV en moet een kans krijgen in het Oranje van bondscoach Ronald Koeman. 

Van der Vaart schrijft in zijn column voor De Telegraaf over Simons. De tiener kwam in de zomer over van Paris Saint-Germain en is inmiddels niet meer weg te denken uit de formatie van Ruud van Nistelrooij. 'Wat we bij Nederland, dat vooral een absolute top-defensie heeft, op dit moment missen is een echt uitzonderlijke speler. Ik denk dat Xavi Simons die potentie heeft en die speler kan worden. Er wordt soms wat lacherig over gedaan als ik dat zeg, omdat hij 19 jaar is en nog niet toe zou zijn aan een belangrijke rol in Oranje', meent de oud-voetballer.

'Maar moeten we hem dan twee jaar op de bank houden?', vraagt Van der Vaart zich hardop af. 'Juist nu moet je hem die ervaring geven, daar gaan we later profijt van hebben. Ik zie ook nog wel honderd dingen die beter kunnen, maar ik kijk naar potentie. Ik zie bij Simons wereldklasse. Het talent dat hij bezit en dat straks nog meer komt bovendrijven, hebben we heel lang niet gehad bij Oranje. Dat moeten we koesteren.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!