Nieuws

Mbappé nieuwe aanvoerder van de Franse ploeg, flinke teleurstelling bij Griezmann

Mbappé nieuwe aanvoerder van de Franse ploeg, flinke teleurstelling bij Griezmann

21 maart - 21:22

Didier Deschamps heeft Kylian Mbappé benoemd tot de nieuwe aanvoerder van de Franse nationale ploeg. De bondscoach van Les Bleus zag na het WK in Qatar met Hugo Lloris en Raphaël Varane zowel zijn eerste captain als viceaanvoerder afzwaaien als international.

Mbappé is al jaren de grote man bij de Fransen en liet zich ook in de WK-finale tegen Argentinië zien met een hattrick. Na het eindtoernooi in Qatar stopte Lloris en Varane bij de nationale ploeg en dus geeft Deschamps de aanvoerdersband door aan Mbappé. "Kylian voldoet aan alle eisen om deze verantwoordelijkheid te dragen", vertelt de bondscoach in gesprek met de Franse tv-zender TF1. "Zowel op het veld als daar buiten, is hij een verbindend element."

Volgens diverse Franse media is Antoine Griezmann teleurgesteld door het feit dat de keuze niet op hem is gevallen. De aanvaller van Atlético Madrid zou dolgraag de band willen dragen op het EK van 2024. De 32-jarige aanvaller baalde flink na het nieuws van Deschamps, die hem wel tot tweede aanvoerder heeft benoemd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie