Nieuws

Verrassende hofleverancier Jong Oranje, Ajax en PSV leveren geen enkele speler af

Verrassende hofleverancier Jong Oranje, Ajax en PSV leveren geen enkele speler af

23-03-2023 06:54 Laatste update: 24-03-2023 12:50
5

Jong Oranje speelt in maart twee oefenwedstrijden tegen achtereenvolgens Noorwegen en Tsjechië. De twee duels worden gespeeld in het Spaanse San Pedro del Pinatar, waar het team op trainingskamp gaat. Welke club levert de meeste internationals af deze interlandbreak? VoetbalNieuws zet het op een rijtje.

Hofleverancier

Jong Oranje kent een opvallende hofleverancier. Zowel Vitesse als sc Heerenveen levert twee spelers af, maar nu Kjell Scherpen naar het grote Oranje is overgeheveld, is alleen Heerenveen de hofleverancier met twee spelers. Bij de Friezen kregen Milan van Ewijk en Sydney van Hooijdonk een oproep. Voor de rechtsback kwam de oproep niet als een verrassing. Van Ewijk was de laatste interlandperiodes ook al van de partij. Van Hooijdonk maakt zijn debuut in de selectie van Jong Oranje. De spits werd eveneens opgeroepen na een aantal blessuregevallen.

Feyenoord, Ajax en PSV

Van de traditionele topdrie zou worden verwacht dat ze traditioneel veel spelers afleveren aan de KNVB, maar niets blijkt minder waar. Van PSV zat er geen enkele speler in de voorselectie van Jong Oranje en ook in de definitieve selectie zit er geen speler uit Eindhoven bij. Na het geblesseerd afvallen van Devyne Rensch heeft ook Ajax geen spelers in de gelederen die een uitverkiezing hebben gekregen voor Jong Oranje. Alleen Feyenoord mag slechts één speler afleveren: Quilindschy Hartman. De linksback viel af bij het grote Oranje en kan zodoende zijn debuut gaan maken voor het elftal van Erwin van de Looi.

Naast de al genoemde clubs en spelers zijn dit de overige namen die het op gaan nemen tegen Jong Noorwegen en Jong Tsjechië: Fabian de Keijzer (FC Utrecht), Jay Gorter (Aberdeen FC), Mitchel Bakker (Bayer Leverkusen), Joshua Zirkzee (Bologna FC), Jan Paul van Hecke (), Ian Maatsen (Burnley FC), Bjorn Meijer (Club Brugge), Wouter Burger (FC Basel), Ryan Gravenberch (Bayern München), Ludovit Reis (Hamburger SV), Crysencio Summerville (Leeds United), Elayis Tavsan (NEC Nijmegen), Jasper Schendelaar (PEC Zwolle), Jurgen Ekkelenkamp (Royal Antwerp FC), Daniël van Kaam (SC Cambuur Leeuwarden), Shurandy Sambo (Sparta Rotterdam), Anass Salah-Edinne (FC Twente), Thijs Dallinga (Toulouse FC), Micky van de Ven (VfL Wolfsburg).

VoetbalNieuws sprak met Meijer over zijn uitverkiezing voor Jong Oranje en het grote Oranje. Bekijk de TikTok hieronder of de video in de player!

@voetbalnieuwsvn Had Meijer bij Oranje moeten zitten?🤔👇 #meijer #bjornmeijer #clubbrugge #brugge #jupilerproleague #oranje #nederlandselftal #championsleague #jongoranje #ronaldkoeman #koeman ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!