Nieuws

Topper in Spakenburg tegen PSV uitverkocht: 'Zal een kolkende blauwe zee worden'

Topper in Spakenburg tegen PSV uitverkocht: 'Zal een kolkende blauwe zee worden'

21-03-2023 16:59

SV Spakenburg zal geen vrije verkoop houden voor het bekerduel met PSV. De zesduizend kaarten die beschikbaar zijn gesteld voor de halve finale van de KNVB Beker zijn nagenoeg allemaal verkocht. 

Voorzitter Marc Schoonebeek laat tegenover Nu.nl weten dat mensen niet hoeven te hopen op een kaartje. "De wedstrijd is nagenoeg uitverkocht. Maandagavond kunnen we zeggen dat we een uitverkocht huis hebben. Het belooft een kolkende blauwe zee te worden", meent de voorzitter.

Spakenburg zette een voetbalshow tegen FC Utrecht neer en mag zich bij de laatste vier van het bekertoernooi melden. "In het dorp gaat het momenteel nergens anders over. Ik heb ook het idee dat de mensen in het land het erg leuk vinden. Ik denk dat televisiekijkers straks bij de opkomst gaan denken dat voetbal zo hoort te zijn."

Vanwege veiligheidsmaatregelen zijn minder toeschouwers welkom dan normaal de bedoeling is in het stadion van Spakenburg. De derby met de plaatselijke IJsselmeervogels trekt vaker dan eens 8000 mensen. De opgelegde maatregel deert Schoonebeek niet. "Wij zijn al enorm blij dat we in eigen huis mogen spelen", besluit de voorzitter.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!