Nieuws

Van Dijk gaat OneLove-band dragen tegen Frankrijk: 'We moeten het opnieuw tonen'

Van Dijk gaat OneLove-band dragen tegen Frankrijk: 'We moeten het opnieuw tonen'

21-03-2023 15:26
1

Virgil van Dijk draagt vrijdag in de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Oranje en Frankrijk de veelbesproken OneLove-band. Tijdens het WK in Qatar was er veel te doen om de aanvoerdersband die door de FIFA werd verboden.

Tijdens het WK in Qatar wilden veel aanvoerders van nationale ploegen de band dragen, maar vanwege de spanning rondom het initiatief en de geloofsovertuigingen in Qatar ondernam de FIFA actie. Aanvoerders die met de band zouden aankomen, konden rekenen op een directe gele kaart. Het besluit van de FIFA zorgde voor veel ophef, maar hield de band wel buiten de velden. 

Van Dijk is niet van plan de band uit te sluiten op het EK en deze zal vrijdag al worden gedragen. "Het Nederlands elftal wil met het dragen van deze band opnieuw tonen voor verbinding en tegen racisme en alle vormen van discriminatie in de samenleving te zijn", laat de Oranje-aanvoerder weten, opgetekend door De Telegraaf.

Ook Frankrijk vraagt aandacht voor het fenomeen, vooral omdat de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie dezelfde week (21 maart) plaatsvindt. Les Bleus zullen vlak voor het duel poseren met de tekst 'Une seule couleur celle du maillot' (slechts één kleur, die van het shirt). 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!