Nieuws

Bakayoko opgeroepen voor nationale elftal België na wegvallen van aanvaller Doku

Bakayoko opgeroepen voor nationale elftal België na wegvallen van aanvaller Doku

21-03-2023 10:11 Laatste update: 10:18

Johan Bakayoko maakt binnenkort wellicht zijn eerste minuten als Rode Duivel. De aanvaller van PSV is op het laatste moment bij de selectie van België gehaald vanwege een blessure van Jérémy Doku. 

De sterke reeks van Bakayoko bij PSV is ook bondscoach Domenico Tedesco niet onopgemerkt gebleven. Bakayoko sluit aan bij de nationale ploeg en mag hopen op speeltijd tegen Zweden (vrijdag) en Duitsland (aanstaande dinsdag). 

Bakayoko voegde zich in 2019 bij de jeugdopleiding van PSV en doorliep snel alle facetten van de beloften. In 2022 maakte de rechtsbuiten zijn debuut voor het eerste elftal van de Eindhovenaren. Trainer Ruud van Nistelrooij is onder de indruk van de Belg en geeft daarom ook steeds meer speeltijd. Bakayoko is tot dusver goed voor vijf doelpunten en drie assists in de Eredivisie.

De rechtsbuiten speelt al jaren bij de jeugdploegen van België en heeft sinds het O15-elftal geen jaar gemist. Het contract van Bakayoko loopt tot 2026 door bij België. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!