Nieuws

Wie treft Oranje in de EK-kwalificatiereeks en hoe ziet het hele programma er uit?

Wie treft Oranje in de EK-kwalificatiereeks en hoe ziet het hele programma er uit?

15-10-2023 11:52 Laatste update: 11:42

Het Nederlands elftal staat na het verlies tegen Frankrijk voor een pittige uitdaging in Griekenland. Hierna volgen er weer enkele weken van clubvoetbal, maar daarna komt de slotfase van de EK-kwalificatiereeks in zicht. Wie zijn de overige tegenstanders nog en hoe ziet het totale programma eruit? VoetbalNieuws zet het voor je op een rij.

De tegenstanders

In oktober 2022 werd de loting voor de EK-kwalificatie uitgevoerd. Daarin werd voor bondscoach Ronald Koeman en zijn Nederlands elftal duidelijk dat plaatsing voor het eindtoernooi zeker geen 'eitje' ging worden. Frankrijk, Griekenland, Ierland en Gibraltar kwamen uit de koker.

Resultaten

Zoals bekend heeft Oranje het tot nu toe lastig, maar kansloos zijn ‘we’ zeker niet. Nederland verloor enkel van Frankrijk en wist de andere duels te winnen. Om tweede te worden in de poule is dat alles wat je moet doen. De ploeg van Ronald Koeman wacht enkel nog een ontmoeting met Griekenland waarna de focus kan op de laatste speelronde. Daarin zullen Gibraltar en Ierland de tegenstanders zijn.

Het programma

De EK-kwalificatiewedstrijden van Oranje worden gespeeld in vier perioden in 2023: in maart, september, oktober en november. De topaffiches tegen Frankrijk werden afgewerkt in maart (uit) en oktober (thuis). Een overzicht van het (resterende) programma.

Frankrijk – Nederland: 24-03 (4-0)
Nederland – Gibraltar: 27-03 (3-0)
Nederland – Griekenland: 07-09 (3-0)
Ierland – Nederland: 10-09 (1-2)
Nederland - Frankrijk: 13-10 (1-2) 

Griekenland – Nederland: 16-10
Nederland – Ierland: 18-11
Gibraltar – Nederland: 21-11

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!