Nieuws

'Ajax en Hamstra spoedig uit elkaar: Denk dat het consequenties gaat hebben'

'Ajax en Hamstra spoedig uit elkaar: Denk dat het consequenties gaat hebben'

20-03-2023 19:22

Ajax lijkt op korte termijn afscheid te gaan nemen van Gerry Hamstra. Telegraaf-verslaggever Mike Verweij heeft signalen ontvangen dat de Amsterdammers ontevreden zijn over de technisch manager en daarom aan zullen sturen op zijn vertrek.

Hamstra nam na het vertrek van Marc Overmars, samen met Klaas-Jan Huntelaar, de meeste taken over binnen het technische beleid. De aankopen die echter naar Amsterdam kwamen afgelopen zomer stellen vooralsnog teleur en dat lijkt Hamstra de kop te gaan kosten. "Hamstra heeft de kans gehad om zich te profileren door een goede trainer aan te stellen en goede aankopen te doen. Als hij dat gedaan had, was hij waarschijnlijk wel technisch directeur geworden als opvolger van Overmars", vertelt Verweij in Kick-off de podcast.

Nu Julian Ward hoogstwaarschijnlijk de rol als technisch directeur op zich gaat namen lijken de wegen van Ajax en Hamstra te gaan scheiden. "Ik denk dat het uiteindelijk wel consequenties gaat hebben. Dat óf Hamstra er zelf voor kiest om weg te gaan óf dat Ajax beslist dat het beter is dat hij vertrekt. Ik krijg wel meerdere signalen dat ze bezig zijn met de ontbinding van zijn contract."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!