Breaking news

PSV neemt geen halve maatregelen: decennialang stadionverbod voor veldbetreder

PSV neemt geen halve maatregelen: decennialang stadionverbod voor veldbetreder

20-03-2023 17:24 Laatste update: 17:27
1

PSV heeft de 20-jarige man die het veld betrad tijdens de Europa League-wedstrijd tussen PSV en Sevilla decennialang stadionverbod opgelegd. De supporter is veertig jaar lang niet welkom in het Philips Stadion.

Dat maakt de club via de officiële kanalen bekend. Met het veertig jaar lang durende stadionverbod is de kous nog niet af voor PSV. De Eindhovenaren starten een procedure om de eventuele schade die de club oploopt op hem te verhalen. De man zit momenteel een celstraf uit van drie maanden en heeft van het Openbaar Ministerie ook een gebiedsverbod rondom het Philips Stadion van twee jaar gekregen.

De man, die Sevilla-doelman Marko Dmitrović belaagde, was al in het bezit van een stadionverbod. Die had hij opgelopen wegens eerder wangedrag. Mede door het wangedrag tegen de Andalusiërs wist PSV de volgende ronde van de Europa League niet te halen. De Eindhovenaren hadden net het momentum te pakken en kregen kans op kans om een verlenging af te dwingen, maar het mocht niet baten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!