Nieuws

Ook Senegal kampt met corona-uitbraak vijf dagen voor eerste wedstrijd Afrika Cup

Ook Senegal kampt met corona-uitbraak vijf dagen voor eerste wedstrijd Afrika Cup

05-01-2022 15:18

De selectie van Senegal is nog steeds niet afgereisd naar Kameroen voor de deelname aan de Afrika Cup. Er is een corona-uitbraak binnen de selectie. Drie spelers en zes leden van de staf zijn positief getest op het virus.  

De besmette spelers luisteren naar de namen Pape Sarr (FC Metz), Nampalys Mendy (Leicester City) en Mame Thiam (Kayserispor). Of de betrokken stafleden vervangen worden en de door corona getroffen spelers later afreizen, is nog niet bekend. De Fédération Sénégalaise de Football (FSF) heeft in een persbericht laten weten de selectie pas naar Kameroen te sturen 'wanneer ze onder de beste omstandigheden kunnen afreizen'. 

Senegal behoort met topspelers als Liverpool-aanvaller Sadio Mané, Chelsea-keeper Édouard Mendy en Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly tot één van de favorieten voor de eindzege van het toernooi. Op maandag begint de Afrika Cup voor Senegal met een wedstrijd tegen Zimbabwe. De andere tegenstanders in de groep zijn Guinee en Malawi. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!