Reactie

Koeman legt uit waarom Malen bij Oranje is ondanks afwezigheid in de voorselectie

Koeman legt uit waarom Malen bij Oranje is ondanks afwezigheid in de voorselectie

20-03-2023 16:32

Ronald Koeman heeft een verklaring gegeven voor het oproepen van Donyell Malen als vervanger van Steven Bergwijn. De aanvaller van Borussia Dortmund zat niet bij de voorselectie, maar mag het nu toch gaan laten zien bij het Oranje.

Maandagmiddag werd bekend dat Bergwijn niet ongeschonden uit de Klassieker is gekomen. Het betekent dat de aanvaller van Ajax niet deel kan nemen aan de twee wedstrijden uit de EK-kwalificatiereeks die Oranje speelt tegen Frankrijk en Gibraltar. Malen vervangt Bergwijn, ondanks dat hij niet in de voorselectie zat.

"Toen we de voorselectie maakten speelde hij niet. Hij viel zelfs niet in", begint Koeman op de persconferentie, die Malen daarna stappen heeft zien maken. "De laatste twee weken heeft hij rechtsbuiten gespeeld bij Dortmund. In mijn optiek was Bergwijn bij mij de rechtsbuiten, of één van de rechtsbuitens."

"Ik wissel een rechtsbuiten in en ik haal een jongen erbij die gewend is om ook op die positie te kunnen spelen", vervolgt de bondscoach, die de deur niet dichtslaat voor anderen. "Dat kunnen anderen ook, maar dat zijn jongens die aan de linkerkant spelen", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!