Breaking news

KNVB bevestigt: Koeman ziet De Jong en Bergwijn afhaken en roept vervangend duo op

KNVB bevestigt: Koeman ziet De Jong en Bergwijn afhaken en roept vervangend duo op

20-03-2023 15:57 Laatste update: 16:38

Frenkie de Jong en Steven Bergwijn maken officieel geen deel uit van de komende interlandcampagne van het Nederlands elftal, bevestigt de KNVB. Ronald Koeman heeft met Donyell Malen en Joey Veerman twee vervangers voor het afwezige duo klaarstaan. 

De Jong en Bergwijn liepen allebei een blessure op in de Klassiekers die ze met hun club speelden. Voor de middenvelder van FC Barcelona was dit tegen Real Madrid. De Catalanen wonnen met 2-1, in een wedstrijd die hij gewoon uitspeelde. De aanvaller van Ajax werd vroegtijdig gewisseld in de Klassieker tegen Feyenoord (2-3), waaruit nu blijkt dat dit een noodgedwongen wissel was. 

Als vervangers roept Koeman Malen en Veerman op. Dat is opvallend, want de aanvaller van Borussia Dortmund behoorde niet tot de voorselectie van Oranje. Voor de middenvelder van PSV geldt dat wel. 

@voetbalnieuwsvn Tegenvaller voor Oranje!🟠😞 #frenkie #frenkiedejong #frenkiedjong #bergwijn #stevenbergwijn #oranje #nederlandselftal #oranje #ronaldkoeman #koeman #voetbal #voetbalnieuws #daanjurgers #veerman #psv #joeyveerman #ajax #malen #donyellmalen #borussiadortmund ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!