Reactie

Hartman heeft inmiddels begrip voor vroege wissel: 'Soms wil ik iets te graag'

Hartman heeft inmiddels begrip voor vroege wissel: 'Soms wil ik iets te graag'

20-03-2023 14:46

Quilindschy Hartman werd afgelopen zondag in de Klassieker tegen Ajax al na een klein halfuur naar de kant gehaald door Arne Slot. De linksback had al vroeg een gele kaart op zak en kleunde even later opnieuw stevig in een duel met Mohammed Kudus, maar scheidsrechter Danny Makkelie spaarde hem. Slot wilde geen risico nemen en wisselde de jongeling, die eerst teleurgesteld reageerde, maar inmiddels begrip kan opbrengen.

Hartman verteld voor de camera's van ESPN een aantal bijzondere dagen te hebben beleefd. Hij zat in de voorselectie van het Nederlands elftal, maar viel af. Daarom mag hij zich melden bij Jong Oranje. Zondag werd er voor het eerst sinds 2005 in de Arena gewonnen en dus stevent Feyenoord met een voorsprong van zes punten af op de eerste landstitel sinds 2017. Op donderdag werd Shakhtar Donetsk nog met 7-1 verslagen in de achtste finales van de Europa League. "Er is natuurlijk heel veel gebeurd. Achteraf zou ik tekenen voor dit scenario."

Hij heeft inmiddels begrip voor zijn wissel. Marcos López kwam voor hem binnen de lijnen. "Misschien als ik nog zo'n overtreding had gemaakt, en het tóch in je hoofd zit, dat je dan met tien man zou staan en dat kon natuurlijk niet gebeuren. Natuurlijk baalde ik op dat moment, maar het was een logische keuze van de trainer. Ik vond dat ik zelf wel goed begon. Ik gaf een assist en won een paar goede duels. Dan gebeurt dat. Het is gewoon zonde dat ik die eerste gele kaart pakte."

Uiteindelijk pakte het ook qua resultaat goed uit voor Hartman, Slot en Feyenoord. "Ik ben heel erg blij met de uitkomst en hoe het is gegaan, en hier leer ik natuurlijk van. Ik heb het er ook met de trainer over gehad dat het mij niet meer zou overkomen. Ik ben nog jong en soms wil ik iets te graag. We zijn een team. Mijn vervanger heeft het supergoed gedaan."

Of Hartman dacht dat hij bij zijn tweede overtreding op Kudus wellicht over de schreef ging? "Het is meer dat het stadion er dan achter gaat staan. Volgens mij heeft de scheidsrechter ook duidelijk uitgelegd dat het geen gele kaart was."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!