Opinie

Perez kraakt miljoenenaankoop Ajax: 'Eén van de slechtste backs van de Eredivisie'

Perez kraakt miljoenenaankoop Ajax: 'Eén van de slechtste backs van de Eredivisie'

20-03-2023 14:28
1

Kenneth Perez heeft geen goed woord over voor het aankoopbeleid van Ajax. De Amsterdammers strooiden aan het begin van het seizoen met meer dan honderd miljoen, maar daar is volgens de analist op het veld vrijwel niets van terug te zien. Vooral de Mexicaanse vleugelverdediger Jorge Sánchez moet het ontgelden.

"Als je naar alle aankopen kijkt, niemand voldoet. Zeker niet qua prijs", aldus de Deen bij Dit was het Weekend van ESPN. Ajax betaalde in totaal ruim 110 miljoen euro voor de diensten van Steven Bergwijn, Calvin Bassey, Brian Brobbey, Owen Wijndal, Gerónimo Rulli, Francisco Conceição, Jorge Sánchez, Athmetcan Kaplan en Lucas Ocampos.

"Vijf miljoen voor Sánchez, hè. Dat is één van de slechtste backs van de hele Eredivisie! Knap dat hij bij Ajax kan spelen, een club die de lat altijd zo hoog mogelijk legt. Die jongen snapt er echt helemaal niks van", zo vervolgt Perez.

Hij vindt dat de winstreeks die Ajax voorafgaand aan de Klassieker aflegde, iedereen zand in de ogen heeft gestrooid. "Elke keer als Ajax wordt gemeten, eerst tegen Union Berlin en nu tegen Feyenoord, lukt het niet. Daaruit blijkt dat het niet helemaal goed zit."

Ajax verloor zondagmiddag in eigen huis de Klassieker tegen Feyenoord (2-3), waardoor het onderlinge gat met de Rotterdamse koploper momenteel zes punten bedraagt. De Amsterdammers nemen het op 5 april weer op tegen Feyenoord, maar dan in De Kuip om een plek in de bekerfinale te bewerkstelligen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!