Nieuws

Ajax raakt Kudus mogelijk alsnog kwijt: 'Wij wachten op hem'

Ajax raakt Kudus mogelijk alsnog kwijt: 'Wij wachten op hem'

05-01-2022 14:59 Laatste update: 18:07

Mohammed Kudus neemt mogelijk alsnog deel aan de strijd om de Afrika Cup. Op dit moment verblijft hij met Ajax op trainingskamp in Portugal ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Ghana-bondscoach Milovan Rajevac houdt de deur voor de 21-jarige middenvelder wagenwijd open. 

Sinds zijn komst bij de Amsterdammers wordt Kudus achtervolgd door blessures. In november ging het voor het laatst mis voor de technicus, toen hij in een interland een ribblessure opliep. Erik ten Hag besprak onlangs nog dat hij deelname van de Ajacied aan de Afrika Cup niet ziet zitten. "Als je aan een toernooi als de Afrika Cup wilt meedoen, moet je niet alleen blessurevrij zijn, maar ook wedstrijdfit. Dat laatste is hij natuurlijk absolúút niet."  

Rajovac houdt er een andere mening op na. In gesprek met 3Sports geeft de Serviër aan onder de indruk te zijn van Kudus. "We kennen allemaal zijn kwaliteiten. Hij is de toekomst van het Ghanese en Afrikaanse voetbal. Hij speelt voor Ajax, een sterk team in Europa. Dus we weten hoeveel hij kan bijdragen aan het team. We zijn bereid op hem te wachten." 

De Afrika Cup start op negen januari. Ghana moet een poule met de Comoren, Gabon en Marokko zien te overleven. "Op een bepaald moment in het toernooi, wanneer we voelen dat hij er klaar voor is, kan hij instromen", vestigt de 58-jarige trainer zijn hoop op Kudus. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!